Active Aging

Active Aging

 

Het betekent letterlijk ‘Actief ouder worden’ en dat is precies wat het ook inhoudt. De lange termijntrend Active Aging komt voort uit de generatie babyboomers die grijs aan het worden zijn. Zij nemen een nieuwe tijdsgeest mee naar het bejaardenhuis en geven het meer identiteit.

 

 

Kwaliteit van leven

Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor de toename van vitaliteit bij deze generatie. Ze zijn gezonder dan hun voorgangers. Active aging betekent ook wel het proces van het optimaliseren van kansen in gezondheid en participatie om de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

 

Vastgoed

Ook op het gebied van vastgoed zien we hier signalen van terug. Bejaardenwoningen worden veel aantrekkelijker en leuker. Ook is er een opkomst van seniorenwoningen met optionele verzorging. Hierdoor blijven mensen langer op een plek wonen, kunnen ze het personaliseren en zijn gelukkiger. Vooral voor deze groep mensen ligt er een grote kans op het gebied van (her)ontwikkeling in vastgoed.

 

————————————————————————————————

Bij Trends&Apples koppelen wij macro trends aan het vakgebied. Er wordt elke eerste maandag van de maand een overkoepelende macro trend op de website geplaatst. Dit omdat wij onze kennis over (macro)trends graag met je willen delen.