Applicatie dokter

Vroeger
Vroeger, voordat internet bestond, ging je wanneer je je ziek voelde naar de dokter voor advies.
De dokter heeft hier jarenlang voor gestudeerd en geeft je altijd passend advies. Toch zoeken we nu  eerst liever zelf wat er loos is op het internet.

 

We denken nu vaak zelf al te weten waar we last van hebben en de mogelijkheden om de informatie op te zoeken ontwikkelen alleen maar door. Gezond zijn en gezond eten zijn hier twee belangrijke trends van.

 

Er zijn nu tal van applicaties waarop je de nieuwste in en outs over voedsel te weten kunt komen. Voorbeelden hiervan zijn apps waarop je nieuwe gerechten kan ontdekken, maaltijden kan onthouden of een app waarmee je de beste restaurants kan vinden.

 

Tellspec
Het gave concept van vandaag is de Tellspec. Niet een app, maar een apparaatje waarmee je kan meten wat er precies in je eten zit. Voor mensen met allergieën de perfecte uitkomst.
Je meet het eten met een apparaatje, via bluetooth wordt de informatie naar je telefoon verzonden. Je telefoon verzend het dan naar de clowd waar berekeningen worden gemaakt. Uiteindelijk zie je wat voor ingrediënten er in het eten zit dat voor je staat.

 

De foodtechnologie en voedsel gerelateerde apps zullen alleen maar door blijven ontwikkelen. Gezondheid en bewust leven zijn thema’s die ook in de toekomst trending topics zullen blijven.

 

 

————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.
Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design