Australische vrijetijdsbesteding

Als een hoefijzer om de haven van Sydney, ligt het uitgaansgebied Darling Harbour. Dit super gave concept is vooral ’s avonds een toeristische trekpleister en mocht je ooit in Sydney zijn, dan is het bezoek aan deze haven een echte must!

 

Fun fun fun

Voor jong en oud is er van alles te doen bij Darling Harbour. Je kunt er bijvoorbeeld shoppen in het Harbourside Shopping Centre, waar je ook kunt bowlen, M9 laseren, of in het eerste Australische Retail Jet flight simulator kunt stappen. Verder zijn er onder andere nog tientallen restaurants, een Chinese Garden of Friendship, een casino, een Spa Centre, Sydneys Entertainment Centre en een aantal musea op het terrein van de haven aanwezig.

 

In ontwikkeling

Naast dat Darling Harbour een uitgaansgebied is, heeft het ook een grote recreatieve en voetgangerszone dat is gelegen aan de westelijke rand van de Sydney Central Business District. Met de stedelijke ontwikkeling van de haven zijn ze naar verwachting nog tot 2020 bezig. De gemakkelijkste manier om bij de haven te komen is met de veerboot van Circular Quay of met de monorail vanaf het centrum.

 

Thematisering

Leisure voorzieningen zijn steeds interessanter aan het worden. De keuze van welke vorm van vrijetijdsbesteding gekozen wordt, hangt vaak af van de beleving die je ervoor terug krijgt. De trend is dat mensen graag iets unieks willen beleven. Darling Harbour onderscheid zich door zijn thematisering, een unieke locatie en de samenstelling van voorzieningen.