DE POP-UP IJSGROT

Borrelen in een ijsgrot
De Yorunoma bar was oorspronkelijk een gewone, alledaagse galerij waar niks bijzonders gebeurde, maar in de zomer van 2014 veranderde dit helemaal. De Japanse studio Naoya Matsumoto Design creëerde een unieke pop-up bar dat van binnen op een ijsgrot lijkt.
Overdag wordt de ijsgrot gebruikt als workshop- en ontmoetingsplaats, waar je origami en andere papiervorm kunsten kan leren. ‘s Avonds is het mogelijk om met je vrienden onder het genot van een hapje en drankje aan de grote houten tafel plaats te nemen.

 

Sfeerbepalend
De sfeer wordt bepaald door de gekreukte muren van calqueerpapier, een lichtdoorlatende papiersoort, en de gedimde lichten die deze kreukels accentueren.
Deze pop-up bar is een creatieve ontmoetingsplek. Dat moest het altijd al zijn, maar dankzij dit nieuwe concept draagt de ruimte haar creativiteit ook echt uit.

 

Pop-up 
Pop-up initiatieven zie je steeds vaker opkomen, maar op plekken waar je het totaal niet verwacht. De kracht van pop-up stores is ook het verrassingseffect. Men hunkert naar ‘ervaring’ in de belevingseconomie.
Wat ooit een alledaagse galerij was, is nu een plek waar je nieuwe ervaringen op kan doen; in de ijsgrot.

 
De Yorunoma bar in Osaka, Japan, is een goed voorbeeld van het transformeren van vastgoed in een nieuw rockend pand waar je door geïnspireerd wordt.

 

 

————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.
Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design