De Wasbar

Daar sta je dan met je mandje vuile was. Met tegenzin ben je toch maar weer naar die lelijke wasserette om de hoek gegaan, want die vriend die wel een wasmachine heeft woont zo ver weg. Als het wasje in de machine zit, loop je naar het bruine café aan de overkant van de straat met die veel te harde muziek zonder wifi. Dan bestel je maar een koffie, want je moet toch wachten.

 

Wasbar

Dries en Yuri opende de deuren van De Wasbar in Gent. Antwerpen en Kortrijk kwamen daar snel achteraan. Een succesvol concept was geboren. Deze mannen wisten de ellendige wasserettes om te toveren tot een fijne plek om te werken, eten, drinken en te ontmoeten.

 

Wassen

De wasmachines zijn niet zomaar wasmachines. Ze zijn stuk voor stuk identiek: Eliane, Stef of Josephine. Allemaal hebben ze hun eigen naam. Bij de bar kun je dan Josephine voor een uurtje huren…

 

Bar

Als je de wasmachines wegdenkt blijft er een gezellige bar/café over. Een plek die erg open en relaxt aanvoelt. Mensen komen daar voor een lunch samen of gewoon om zelf te werken op het gratis wifi netwerk.

 

Gat in de markt

Het eeuwen oude probleem van de oude wasserette lijkt hiermee verholpen te zijn. Het was nog nooit zo leuk om langs te komen. Mensen blijven hangen nadat het wasje klaar is. Waarom zou je zelf nog een wasmachine kopen als je ook naar de WasBar kan?!
————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.
Ter inspiratie voor jou!

#First concept, then design