Dobberend Bos in Rotterdam

Verstedelijking

Door verstedelijking is er steeds minder ruimte voor groen in de stad. We zijn er nu steeds meer van bewust dat natuur in de stad juist heel goed is voor de mens. In Rotterdam hebben ze hiervoor een oplossing gevonden. De stad krijgt in maart 2016 een dobberend bos.

 

Dobberend Bos

Twintig bomen zullen drijven in de Rijnhaven. Het bos wordt voor het grootste deel vervaardigd uit bestaande voorwerpen. Oude zeeboeien uit de Noordzee worden aangepast en opnieuw gebruikt om levende bomen te kunnen dragen.

 

Dit concept is geïnspireerd op het kunstwerk van Jorge Bakker. Dit werk bestond uit dobbers in een aquarium waarop boompjes groeien. Nederlandse designers en ondernemers van Mothership besloten om dit idee in het echt uit te gaan voeren.

 

Toekomst

Bij dit concept “Het Dobberend Bos” is nagedacht over de toekomstige relatie tussen mens en natuur. Hoe zullen mensen, steden en natuur in de toekomst met elkaar verbonden zijn? Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het vastgoed. Hoe zal dat eruit zien wanneer steden steeds meer bevolkt worden maar waar tegelijkertijd ook meer aandacht gegeven wil worden aan natuur in de leefomgeving.

 

Trends

Dit concept speelt in op de toenemende verstedelijking. Ook komt hier de trend duurzaamheid weer bij om de hoek kijken.

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

#Resets and rocks your realestate