Duurzaam innoveren

Bee’ah
Bee’ah’s nieuwe hoofdkantoor in Sharja, Verenigde Arabische Emiraten, is het rockend innovatieve pand van vandaag!

 

Innovatie in het zand
Het golvende pand is niet zomaar een pand, het is het hoofdkantoor van een ecologisch bedrijf dat groene energie opwekt door middel van afvalverwerking. Het is een gebouw dat volgens de Verenigde Arabische Emiraten staat voor duurzaamheid.

 

Waarom deze golvende vormen? Dit komt omdat het pand volledig omringd is door zandduinen. Het design van het pand is gebaseerd op de door de wind gecreëerde vormen van de zandduinen. Zaha Hadid is de visionaire architect van dit gebouw. Zij heeft onder andere in 2004 als eerste vrouw de Pritzker prijs binnen gesleept.

 

Innerlijk en uiterlijk
Het hoofdkantoor heeft niet alleen een duurzaam uiterlijk, maar is ook daadwerkelijk duurzaam. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van hernieuwbare energie, waardoor er geen energie verloren gaat. Ook zorgt het golvende exterieur, gemaakt van materialen die gekozen zijn vanwege hun vermogen om de de zon te reflecteren, voor duurzaam energiegebruik. Het gebouw is deels gebouwd van hergebruikte materialen van lokaal bouw- en sloopafval.

 

In dit duin-vormige pand zitten onder andere de management kantoren, bezoekers faciliteiten en de administratie afdeling. Op de plek waar de bijzondere vormen elkaar overlappen bevindt zich een binnenplaats, waar medewerkers uitgebreid kunnen genieten van hun lunch.

 

Duurzame innovatie
De combinatie van duurzaamheid en innovatie zie je steeds vaker terug komen. Dit zijn beide grote trends die we in de toekomst nog veel tegen zullen komen. Bedrijven zijn transparant; de boodschap binnen de organisatie moet kloppen en naar buiten toe ook. Bij Bee’ah is dit het geval. Het bedrijf levert namelijk een duurzaam product, groene energie door de afvalverwerking, en straalt ook duurzaamheid uit dankzij dit rockend gave pand.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate