Een concept is een verleiding

Blog
Wat is een concept? Hetzelfde als een idee? Want dan heb ik de hele dag concepten in mijn hoofd. Is een concept een flirt met een gedachte? Of is een concept een auto, zo’n autowereld concept-car? We kennen ze wel, die gave toekomst-auto’s die uit zichzelf rijden en tegen je praten, net als de knight-rider.
Of is een concept een concept-nota? Een concept-schrijven? Zoiets wat nog niet af is, en waar iemand anders nog een plasje over mag doen? En dan mag je het gaan afronden? Een concept, wat is dat? En wanneer is het af? We hebben er allemaal mee te maken.

 

Hoe vaak krijg ik deze vraag wel niet in een week. Immers ik noem me conceptor of conceptontwikkelaar. Whatever. Geef het beestje een naam.
En, wat heb je nodig om een concept te ontwikkelen? En kan iedereen het? En hoe beeld je een concept uit?

 

Volgens mij is een concept, gewoon een uitgewerkt idee. Het start ook met een idee. Een idee voor iets nieuws, een stip op de horizon.
Iets waar je nog aan moet gaan werken voordat het gerealiseerd wordt. Een concept is een verleiding om dit verder uit te werken. Een verleiding vol ingrediënten waar je energie van krijgt. Energie om het op te pakken en succesvol te maken. Je voelt, je proeft, je ruikt, je weet dat het gaat lukken. Met toch nog die kleine onzekerheid erin. En die kleine onzekerheid? Die praat je goed. Want dat concept, dat gaat m worden!
En daar hebben we zin in! Die smaakt lekker en die smaakt naar meer!

 

Smakelijk eten!