Eerste volledig 3D-geprinte kantoor in Dubai

3D-geprint kantoor

Afgelopen zomer is bekend gemaakt dat in Dubai het aller eerste, volledig 3D geprinte kantoor komt te staan. De stad en Winsun Global, een 3D-printtechnologie uit China werken samen om dit gebouw te realiseren.

Het wordt een echt, compleet kantoor, waar beton, glasvezel en andere sterke materialen voor gebruikt worden. Ook alle meubels, de details en de structurele componenten zullen geprint worden.

Laagje voor laagje wordt dit gebouw geprint met behulp van een 3D-printer die wel 6 meter hoog is. De printer werd al eerder gebruikt voor het maken van het appartementencomplex in Suzhou, een Chinese stad. Het kantoorpand zal zo’n 600m2 worden en zal tijdelijk gebruikt gaan worden als het hoofdgebouw voor personeel van het Museum van de Toekomst (een eerder gestart project over innovatie, dit jaar in Dubai). Het gebouw zal midden in de stad komen te staan, zodat het ook voor verschillende evenementen en activiteiten gebruikt kan gaan worden.

 

Visie van Dubai

Het museum van de toekomst moet ervoor gaan zorgen dat het gebied een welvaartsimpuls krijgt. Volgens de voorzitter van het project moet het de visie van het leiderschap in Dubai weerspiegelen. Dubai wil graag de nieuwste technologieën gebruiken om het leven van mensen makkelijker en beter te maken. Het doel is het verbeteren van de leefbaarheid en de vitaliteit van de inwoners. Ook andere nieuwe oplossingen ontdekken voor wereld staan hierbij centraal.

“Het 3D-printen van gebouwen was ooit een droom, nu wordt dit werkelijkheid.”

 

Deskundigen beweren dat het realiseren van gebouwen met behulp van 3D-printers tot wel 70% productie tijd kan schelen. Ook zorgt het voor minder bouwafval, ongeveer 30 tot 60%.

 

Transformatie

Dit project geeft het begin aan van een belangrijke transformatie in de constructie- en designsector: de verschuiving naar 3D-printen en digitale fabricage. Deze verschuiving zal in de loop van de tijd ook een enorme invloed hebben op de huidige bouwsector.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate