Fantasievolle architectuur

Een van de grootste architecten van dit moment is de Canadees Frank Gehry. Hij ontwierp al het Guggenheim Museum Bilbao, de Walt Disney Concert Hall en het kantoor van Nationale Nederlanden in Praag. In Praag begon zijn succes, waar het gebouw bestond uit 2 torens die leken te dansen.

 

Frank Gehry bewandelt de scheidslijn tussen kunst en cultuur, en werkt met zijn computer waarmee hij extravaganter wordende gebouwen kan ontwerpen. Hij voelt zich meer verwant met kunstenaars dan met architecten. Veel fantasie is nodig voor deze ontwerpen, maar wel met een heel bijzonder resultaat!

 

Gehry laat zien wat voor meerwaarde architectuur kan hebben voor een stad. Deze manier van ontwerpen creëert een speciale ervaring voor de gebruikers van het gebouw, dit sluit erg aan op de denkwijze van Wood&Apples, waarbij een concept bepalend is voor de waarde van het gebouw.
 

————————————————————————————————
 

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn. Ter inspiratie voor jou!
 

#First concept, then design