Glow in the dark schommelen in Boston

Boston design en technologie

In Boston is de eerste interactieve schommelspeeltuin voor volwassenen gerealiseerd door het architectenbureau Höweler and Yoon. Dit werk is ontworpen om de designsector en de steeds maar uitbreidende technologiesector van de stad met elkaar te combineren om op deze manier ervoor te zorgen dat de inwoners van de stad meer geactiveerd worden om zich buiten te gaan vermaken en samen te komen.

 

Schommels

Er staan maar liefst 20 LED-verlichte schommels in een park. Deze hangende schommels zijn een vernieuwende twist op de traditionele schommels van rubber en ijzer.

De lichtgevende schommels hebben drie verschillende maten zodat ze door allerlei leeftijdscategorieën gebruikt kunnen worden. De speeltoestellen activeren als de schommels bewegen. Wanneer ze stil hangen geven ze wit licht en naar mate de schommels bewegen kleuren ze steeds paarser en paarser.

 

Trends

De beweging waarop dit concept inspeelt is het speels maken van omgevingen en gebouwen. Steden en haar inwoners zijn dynamisch en altijd aan verandering onderhevig. Architectuur wordt vaak gezien als statisch en stil. In een poging om meer leven te blazen in deze gebouwen en gebieden wordt er door veel designers geëxperimenteerd met kleuren, interactieve elementen en speelse texturen, licht en geometrie. Op deze manier willen ze bewoners en bezoekers actief betrekken bij het gebouw of de omgeving.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate