Hangzhou boekenwinkel

Boekenwinkels en bibliotheken worden steeds minder vaak bezocht, aangezien meer digitaal verkrijgbaar is. Mensen lezen steeds minder. Toch zijn er nog een aantal erg bijzondere bibliotheken, zoals de Zhonshuge en de Hangzhou stores in Shanghai.

 

3 Jaar geleden opende de Zhonshuge store zijn deuren, waarbij het gelijk de naam kreeg van mooiste boekenwinkel van de stad. Elk jaar trekt het meer dan 1 miljoen bezoekers. Door dit succes opende ook de Hangzhou zijn deuren.

 

Elke ruimte van 1000 m² is zo ontwikkeld dat boeken en kennis gerespecteerd worden, en om een vredige plek om te lezen te creëren ‘waar je je ziel kunt laten rusten’. Er zijn geen kassa’s en verkoop materialen aanwezig, wat de bezoekers de mogelijkheid geeft om in rust te gaan lezen. Wat ook erg bijzonder is aan deze boekenwinkel is dat er ruimtes zijn die speciaal voor kinderen bedoeld zijn. De boekenplanken zijn gemaakt in de vorm van auto’s, piraten schepen, vliegtuigen en paarden. Dit maakt lezen leuker voor kinderen.

 

————————————————————————————————

 
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn. Ter inspiratie voor jou!
 
#First concept, then design