het dak op

Dakdagen
De Rotterdamse Dakdagen, een rockin festival concept met als doel het gebruik van daken te stimuleren. Deze zomer start de allereerste editie.

 

Tijdens dit vierdaagse evenement zullen er verschillende daken fungeren als chille pop-up lounge, er worden concerten gegeven, er is de mogelijkheid om verschillende sporten uit te oefenen en er is zelfs een programma voor kinderen.

 

De meest uiteenlopende dingen zijn er tijdens de Rotterdamse Dakdagen te doen. Er wordt onder andere yogales met een live DJ gegeven, voorstellingen waarin theatermakers en kunstenaars samen werken, een salsafeest, bandjes, maar ook een stille disco.

 

Daarnaast wordt er op de tweede dag een bijeenkomst over het ontwerpen en ontwikkelen van stadsdaken gehouden.Ontwerpers, dakbeheerders, beleidsmakers en dakexperts zullen zich over dit vraagstuk buigen.

 

Urban-placemaking
Urban-placemaking is de trend waar dit gave concept op is gebaseerd.
Per definitie bestaan er namelijk geen lege ruimtes in de stad. Het gebruiken van lege panden en alternatieve ruimtes in de stad wordt steeds populairder. Dit zie je onder andere aan de steeds grotere hoeveelheid Pop-up stores en een initiatief zoals de Rotterdamse Dakdagen.
De Rotterdamse Dakdagen is 11 t/m 14 juni 2015 te bezoeken.

 

————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.
Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design