Inspirerende ontmoetingen onder Amsterdam

Heb jij je wel eens afgevraagd wat voor leven de persoon die naast je zit in de trein heeft? Waar hij vandaan komt? En waarom hij zich zo apart kleed? Dagelijks komen we heel erg veel mensen tegen, elk met een bijzonder verhaal, maar helaas gaan ze in alle haast aan ons voorbij.

Even snel een gesprekje aanknopen met een wildvreemde lijkt iets van het verleden geworden te zijn. We houden ons vooral bezig met onszelf en onze smartphone.

 

Trend: individualisering

De maatschappij blijft individualiseren. Random interacties met vreemden lijkt uitgestorven en zijn in het openbaar ‘raar’. Dit is de reden dat Julien Thomas en designer Manon Veldhuis ‘Ondergronds’ hebben opgezet. Een initiatief die gesprekken tussen vreemden wil stimuleren.

 

Ondergronds

Ondergronds is een platform dat verschillende personen met elkaar verbindt en ze kennis met elkaar laat maken door ze samen te laten reizen in de metro. Dit concept verschilt van andere sociale experimenten, omdat het mensen uit verschillende generaties met elkaar wil verbinden.

 

Zestien Amsterdamse ouderen hebben zich aangemeld om mee te doen met dit concept. Zij zijn bereid om een gesprekje met vreemden te voeren, 20 minuten lang, naast elkaar in de metro, waarvoor iedereen mag zich aanmelden.

 

Hoe werkt het?

Op de website van Ondergronds staan de ouderen met een kort verhaaltje over zichzelf. Degene die opzoek is naar een interessant en inspirerend gesprek zoekt een leuk verhaal uit en meld zich aan. Vervolgens stap je op het afgesproken tijdstip samen in de metro op de Wibautstraat in Amsterdam en reis je tot het Centraal Station en terug.

 

————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.

Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design