Kleurrijke locatie helpt locals in de stijd tegen klimaatverandering

Duc Tho en klimaatverandering

De regio Duc Tho in de Ha Tinh provincie in Vietnam heeft al veel natuurrampen en consequenties van de klimaatverandering moeten verduren. Inwoners hebben lage inkomens en leven op een plek waar stormen vaak voorkomen. Hierdoor werken ze steeds aan het herbouwen van hun huizen met zwak materiaal, wat misschien dus de volgende dag weer weggeblazen zal worden.

 

RE-AINBOW

Er is nu een gemeenschappelijk centrum gebouwd waarmee ze dit probleem willen bestrijden. Het gebouw, RE-AINBOW wil de locals hulp en onderdak bieden wanneer er weer een storm woedt. Het gebouw is gebouwd met afgedankte materialen, heeft zonnepanelen voor energie op het dak en verzameld bruikbaar regenwater op een centrale plek. Daarnaast is er een health station en is er sanitair waar de mensen gebruik van kunnen maken.

 

Maar tegelijkertijd is er ook een plek gecreëerd met klaslokalen, ontmoetingsruimten, een theater en een sportcentrum waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten om te praten over het klimaatverandering probleem en hoe ze voor positieve verandering kunnen zorgen.

 

Regenboogkleuren

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt ziet is het gebouw voorzien van heel veel kleur. Dit is zo ontworpen om gelijkheid te benadrukken. Elk deel heeft een andere kleur, maar ze zijn toch allemaal gelijk. Net zo als de vele inwoners van Vietnam.

 

Dit concept speelt in op de trend sustainability, het wil ervoor zorgen dat de locale inwoners oplossingen met elkaar gaan bedenken om iets te doen aan het broeikaseffect en er wordt duurzaam gebruikgemaakt van oude materialen en de natuur. Daarnaast worden de bewoners van alle leeftijden met elkaar in verbinding gebracht op een plek waar ontwikkeling centraal staat.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate