Makers revolutie

Van consument naar producent

De technologie van tegenwoordig zorgt ervoor dat de consument meer wordt gezien als producent. Het creatieproces wordt toegankelijker, evenals het verkrijgen van kennis en data. Steeds persoonlijkere diensten en producten kunnen ontwikkeld worden, en met de 3D-printer van tegenwoordig kan iedereen die een creatief idee heeft het zelf omzetten tot een product. De trend, de ‘makers revolutie’, een term die al gebruikt werd in 2006, is nu pas zichtbaar voor iedereen.

 

3D-printen

Het 3D-printen is al een tijdje in het nieuws, maar het heeft nog een lange weg te gaan. Het biedt zeker veel mogelijkheden en heeft nu al veel impact. We zagen al veel voorbeelden van het 3D-printen, en nu is zelfs het printen van huizen al mogelijk. Het Chinese bedrijf WinSun Decoration Design Engineering introduceerde 10 3D-geprinte huizen in minder dan 24 uur.

 

Toekomst

De trend is nog niet voor iedereen voelbaar en geaccepteerd, maar deze ontwikkeling zal voor veel mogelijkheden gaan zorgen in de toekomst. Bovendien, het goede van deze ontwikkeling is dat deze manier van bouwen minder schadelijk is voor de natuur. Als deze trend gecombineerd wordt met democratisering van informatie en de opkomst van robots, zal de toekomst er heel anders uit gaan zien.

 

————————————————————————————————

Bij Trends&Apples koppelen wij macro trends aan het vakgebied. Er wordt elke eerste maandag van de maand een overkoepelende macro trend op de website geplaatst. Dit omdat wij onze kennis over (macro)trends graag met je willen delen.