Met 105 km/u uit de lucht vallen

‘Verrückt’ waterglijbaan

 

In het waterpark Schlitterbahn, Kansas City, staat ’s werelds hoogste waterglijbaan: de Verrückt (Duits voor gek of krankzinnig). En dat moet je ook wel zijn, wil je hier vanaf glijden!

 

Het waterpark in Kansas City staat vol met glijbanen en een aantal zwembaden. De Verrückt is een rockend-gaaf ontwerp en domineert de skyline van het waterpark.

 

Met zijn hoogte van 55 meter is de waterglijbaan opgenomen in het Guinness Book of World Records. Deze hoogte is vergelijkbaar met zeventien verdiepingen van een flatgebouw. Ook is het steiler dan de gemiddelde skipiste en hoger dan het Vrijheidsbeeld in New York en de Niagara watervallen in Canada. Om de top van de glijbaan te bereiken moet je eerst een trap met 264 treden op, om vervolgens in een 3-persoons rubberen vlot naar beneden te glijden.

 

Daarnaast is het ook nog één van de snelste waterglijbanen ter wereld. Met een snelheid van 105 km/u is het weggelegd voor de echte waaghalzen onder ons. De eigenaar en ontwerper Jeff Henry heeft hoogstpersoonlijk als eerste een testrit gemaakt in zijn ontwerp. Durf jij het ook aan?

 

Tegenwoordig moet alles spectaculair zijn en is iedereen op zoek naar het wow-effect. Dit heeft te maken met het feit dat we ons nu in de experience economy bevinden. De trend die bij dit bouwwerk hoort is belevenis. De bezoeker van het park wilt meer dan waterglijbanen en een aantal zwembaden. Door het bieden van een belevenis onderscheidt het waterpark zich en levert het de bezoeker een ervaring op die ze elders niet op kunnen doen!

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

#Resets and rocks your realestate