Naar buiten kijken zonder ramen

Donker in de stad

Het komt steeds vaker voor dat mensen lange perioden in ruimten doorbrengen waar geen of weinig zonlicht aanwezig is. Dit komt vooral voor in de grote steden, waar mensen dicht op elkaar wonen.

 

Kijken naar wat jij wil

Simar Design heeft een oplossing gevonden voor dit probleem: LED-panelen die voor een zicht naar buiten kunnen zorgen zonder dat je daardoor extra ramen in de muren moet bouwen. De installatie is net zo makkelijk als een lamp ophangen. De LED-panelen laten foto’s van de natuur in je kamer zien, op deze manier wordt er een raam nagebootst. Zelf kun je voor elk moment de keuze maken wat je wil zien, een helder blauwe lucht, bomen met vallende blaadjes of mooi gekleurde wolken door (het ondergaan van) de zon.

 

Mentale gezondheidsvoordelen

De lichten zorgen ook voor mentale gezondheidsvoordelen. De kleur temperatuur van de panelen ligt heel dicht bij de kleur temperatuur van echt zonlicht. Hierdoor creëer je binnen een relaxte en opgewekte sfeer zoals we die kennen als we buiten zijn.

 

Daarnaast haalt het goede herinneringen op. De natuur heeft altijd een groot onderdeel van ons leven uit gemaakt. Vooral vroeger als kind waren we dag in dag uit buiten, we speelden op het gras, klommen in bomen en zochten allerlei soorten dieren in de vormen van de wolken. Met deze LED-panelen is het mogelijk om het saaie kunstmatige witte licht te vervangen door licht dat er natuurlijker uit ziet. De natuur en het gevoel daarvan wordt op deze manier een beetje terug gehaald in ons huis (of talloze andere plekken natuurlijk).

 

Trend

Natuur terug halen naar de stad, en in dit geval terughalen in een gebouw is de trend die bij dit concept past. De vraag is alleen in hoeverre dit echt zal voelen als natuur, omdat het nog steeds kunstmatig licht is. Daarnaast kunnen de LED-panelen ook zorgen voor steeds afwisselende belevingen waarbij jij je fijn voelt in de desbetreffende ruimte. Daarmee is het dus ook een product dat past bij de trend Personalisering.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate