Nature Connection

Toenemende digitalisatie

Tot op heden was er een toenemende stroom van mensen over de hele wereld die van platteland naar de stad trokken. Sinds kort is er een kleine omschakeling zichtbaar; mensen zien steeds vaker het belang in van de rust en vrede van het platteland. Het wordt duidelijk dat de 24/7 verbondenheid en bereikbaarheid door verbeterde technologie toch niet altijd positief is. Deze trend is ontstaan in de Amerikaanse Tech gemeenschap als reactie op de toenemende digitalisatie van onze levensstijl. Mensen zijn steeds drukker en technologie neemt werkzaamheden over. Vooral de creatieve stads elite kiest ervoor om dichter bij de natuur te gaan wonen.

 

Vastgoed

Er zijn boeken gepubliceerd waarin houten hutjes op rustige locaties centraal staan. Echter, niet alleen deze boeken zorgen voor aandacht voor wonen in de natuur, ook nieuwe landelijke concepten duiken op. KantoorKaravaan, een groep Nederlandse ontwerpers hebben trailers omgezet in mobiele co-werkeenheden. Zij rijden door het land op zoek naar de meest mooie bossen en parken om daar een kantoor op te zetten. Om het toch nog bij deze tijd te laten horen; er zit Wi-Fi, elektriciteit opgewekt door zonnepanelen en zelfs een koffiezetapparaat in! Ook in België is er een vergelijkbaar initiatief opgezet als KantoorKaravaan.

 

Toekomst

Ontwerpbureau VIJF AM heeft een mobiel kantoor ontworpen die gebruikers in staat stelt om te werken in een landschap die je zelf uit kunt kiezen. Dit mobiele kantoor kan met de auto vervoerd worden en beschikt ook over een bed. Organisaties als de Design Bus en Seats2Meet zijn ook geïnspireerd door deze trend.‘Nature connection’ zal een steeds populairdere trend worden in de toekomst, en deze zal in meerdere sectoren van toepassing zijn.

 

————————————————————————————————

Bij Trends&Apples koppelen wij macro trends aan het vakgebied. Er wordt elke eerste maandag van de maand een overkoepelende macro trend op de website geplaatst. Dit omdat wij onze kennis over (macro)trends graag met je willen delen