Onderweg kunst bezichtigen

Een hekel aan het openbaar vervoer? In Frankrijk is het in ieder geval een stuk leuker, waar SNCF Spoorweg het railsysteem heeft uitgebreid met een mooie en aparte trein. Deze zogenaamde Impressionist Train, is versierd met kunst, door replica’s van bijzondere kunstwerken van bekende schilders. Het plafond, wanden en zelfs leuningen zijn bedekt met schilderen uit het Musée d’Orsay in Parijs, maar ook foto’s van architectonische monumenten en stukken uit filmklassiekers.

 

Fotograaf Christophe Recoura laat dit verbazingwekkende interieur tot zijn recht komen door middel van een reeks beelden die in 3 categorieën onderverdeeld zijn: tuinen en water, Parijs en industrialisatie, en lokale landschappen. Dit project gaat in samenwerking met 3M, met als doel om het impressionisme tot het openbaar vervoer te brengen.

 

————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn. Ter inspiratie voor jou!

#First concept, then design