Ontsnappen aan de realiteit

Hang Nga
Hang Nga boomhut, door lokale bewoners ook wel ‘crazy house’ genoemd, is het gave pand van vandaag!

 

De boomhut staat in Dà lat Vietnam en is een ontwerp van Đặng Việt Nga, de dochter van de voormalige president. Ze studeerde architectuur in Moskou en heeft hier haar inspiratie opgedaan.

 

Als een sprookje
Naast ‘crazy house’ wordt het pand ook omschreven als sprookjeshuis. Dit komt doordat het gebouw is vormgegeven als een gigantische boom. Dit met zulke natuurlijke vormen dat het bijna echt lijkt. Wanneer je hier rond wandelt zie je prachtige organische elementen zoals paddenstoelen, spinnenwebben en zelfs neppe dieren en grotten! Dit allemaal maakt het plaatje compleet.

 

Gaudi-meets-Dali
De designer erkende dat ze haar inspiratie uit Antoni Gaudi’s werk heeft gehaald. Bezoekers zien vergelijkingen met het werk van artiesten als Salvador Dali en Walt Disney.

 

Escapisme
Iedereen heeft het altijd maar druk en de stress kan hoog oplopen. Nu social media een deel is geworden van ons leven wordt het steeds belangrijker om up-to-date te zijn van de nieuwste feitjes. Ontsnappen uit de dagelijkse sleur, escapisme, is dan ook iets waar nu een grote behoefte aan is.Festivals bezoeken wordt elk jaar populairder en initiatieven als de Escape Room zijn helemaal hot.

 

De natuur in is wat mensen ook graag blijven doen. Het is dan ook bewezen dat je als mens rustig wordt van natuur om je heen.
Wanneer je de sprookjesachtige paden bewandelt en het prachtige interieur ziet, ontsnap je namelijk echt even aan de realiteit..

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate