Overvloed van ballonnen

Een overvloed van witte ballonnen op verlaten plekken: Invasions. Dat is het werk van de Franse artiest Charles Pétillon. Hij wil laten zien dat de normale en vertrouwde dingen niet meer opgemerkt worden door mensen. Het doel is om onze kijk op deze dingen te veranderen en te doen herleven. Op deze manier ga je verder dan praktische waarneming, en kom je in een esthetische ervaring, een visuele emotie.

 

Pétillon vult ruimtes van openbare speelplekken maar ook gebouwen. Om een effect te creëren blaast hij de ballonnen op en knoopt ze aan elkaar, nog in een magazijn. Vervolgens worden ze naar de gekozen locaties gebracht en opgehangen aan aluminium constructies. De witte ballonnen samen met de omgeving zorgen voor een groot contrast, waarbij de materialen een rol spelen.

 

Achter elke plek zitten ook bepaalde gedachtes. Zoals een autogarage in verband met het groeiende gebruik van auto’s, en daarmee groeiende CO2 uitstoot, en in een basketbalnet, als symbool voor de toenemende technologie waardoor kinderen minder buiten spelen.

 

————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn. Ter inspiratie voor jou!

#First concept, then design