Pop-up bar sluit na het 10.000ste biertje

Op de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam is eind oktober een pop-up bar geopend. Het bijzondere aan deze bar is het feit dat niet de tijd bepaald wanneer de bar weer dicht gaat, nee, de dorstige bezoeker bepaalt wanneer deze zaak haar deuren weer sluit. Na het 10.000ste biertje houd de pop-up bar er meteen mee op.

 

‘Eigenlijk hopen we zo snel mogelijk weer dicht te gaan’ zegt Anouk, Bunge, eigenaresse van Pand10. ‘Maar dat klinkt een beetje gek, dus brengen we het maar niet zo.’

 

In de bar worden negen speciaal bieren geschonken en komt er één soort bier van de tap. Om het goed bij te kunnen houden is elk biertje genummerd, zo dat de gasten precies kunnen zien hoeveel biertjes er nog zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk andere drankjes zoals wijn en frisdrank, voor degenen die willen dat de zaak wat langer open blijft, want deze tellen niet mee op weg naar de 10.000. Natuurlijk kan je hier ook lekker eten bij je drankje, voor hapjes wordt gezorgd door tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge.

 

Trend

Dit concept geeft een nieuwe wending aan de pop-up trend. Het zorgt voor een interessante paradox, hoe populairder de bar zal zijn, hoe sneller het zal verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen een beetje van deze exclusiviteit willen mee pikken en ‘er bij willen zijn’ daarom proberen ze zo snel mogelijk een bezoekje te brengen aan deze hotspot. Bijzijn is meemaken!

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien.
Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

 

#Resets and rocks your realestate