Rijdend dineren

Hoftrammm
Wat eerst een doodnormale Haagse tram was, is in 2014 omgetoverd tot een uniek restaurant; de Hoftrammm.

 

De tram is volledig omgebouwd en voorzien van alle restauratieve voorzieningen, inclusief keuken en toilet. De locatie waarin je dineert, een tram, is niet het enige bijzondere aan dit restaurant. De tram rijdt namelijk een vaste route door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen; je dineert dus in een rustig rijdende trein waar je van allerlei uitzichten kan genieten.
Op de vaste op- en afstapplaats in het centrum van Den Haag is voor vertrek altijd een host aanwezig die je begeleid bij het instappen.

 

Crowdfunding als oplossing
Ondanks dat veel mensen het een gaaf idee vonden bleek het niet zo makkelijk te zijn om banken enthousiast te krijgen voor dit bijzondere concept. Na goedkeuring van de Gemeente Den Haag en het openbaar vervoerbedrijf HTM is de crowdfunding voor dit project in oktober 2013 van start gegaan. Via het platform CrowdAboutNow hebben 177 investeerders hun vertrouwen geuit door middel van een investering.

 

Crowdfunding is steeds vaker de oplossing voor ondernemers met gave ideeën. Hierdoor kunnen bijzondere concepten waar banken geen vertrouwen in hebben, toch werkelijkheid worden. Er zijn nu al zoveel verschillende crowdfunding websites opgericht dat er zelfs websites bestaan waar je de verschillende platformen met elkaar kan vergelijken. De verwachting is dat crowdfunding nog een hele tijd blijft bestaan.
————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design