Rockend verplaatsbaar appartement van 18m2!

Kasita is een appartementje van zo’n 18,5m2 midden in de stad. En nee dit is niet zomaar een oude suffe studentenkamer, het is een compleet, met smart technologie gevulde studio met een prachtig design! Daarnaast is dit appartement betaalbaar en verplaatsbaar!

 

Duurzaam experiment als inspiratiebron

“Professor Dumpster” Jeff Wilson, de ontwerper van Kasita, deed er zijn inspiratie op uit zijn experiment een jaar geleden: hij woonde een heel jaar lang in een container van 3m2. Volgens hem had het wonen in de container naast alle nadelen ook een aantal voordelen: het kan bewegen, de huur was laag en de directe omgeving werd opeens een intieme huiskamer.

 

Na het experiment keerde Jeff terug naar de tekentafel waar Kasita tot leven kwam. Een nieuw soort huis gebaseerd op een container, waarin pionierende technologie en iconisch design samen komen.

 

Hoe ziet Kasita eruit?

De Kasita woning is klein, minimalistisch, prachtig ontworpen en zit vol technologie. Het wordt geleverd met een volledige set van voorzieningen zoals een vaatwasser, wasmachine/droger combinatie, queen-sized bed, dat uit het zicht kan worden gezet als het niet wordt gebruikt. Daarnaast kan dit bijzondere appartement van de ene stad naar de andere stad verplaatst worden op een grote vrachtwagen!

 

Waar en hoe duur?

Door middel van samenwerkingen met locale gemeenten, zullen de appartementen slechts de helft kosten van normale appartementen midden in de stad. In Austin, waar ze in 2016 de eerste Kasita hopen te realiseren, zal de huur ongeveer $600 per maand gaan bedragen. Kasita verwacht in 2017 nog meer woningen te plaatsen in 10 andere grote steden, waaronder New York, Chicago, Los Angeles, Portland en Stockholm.

 

Trends

De trends waar Kasita op inspeelt is de behoefte naar minder plaatsgebonden leven. De appartementen kunnen op een grote vrachtwagen verplaatst worden naar een andere stad. Dit bied de bewoner veel flexibiliteit omdat ze niet vast zitten aan een bepaalde locatie.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

#Resets and rocks your realestate