Selfie kunst

’s Werelds eerste selfie museum, Art in Island, is sinds kort geopend en te bezoeken in Manila, Filipijnen. Dit rockende 3D art museum bestaat uit 2 verdiepingen, waar de 3.800 vierkante meter beslaande oppervlakte als achtergrond dient voor een kiekje waar jij de hoofdrol in speelt!

 

In dit museum vind je replica’s van bekende schilderijen, zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Maar in tegenstelling tot normale traditionele musea, is Art in Island gebouwd om bezoekers te betrekken bij de kunst door ze deel uit te laten maken van de tentoonstelling. Sterker nog: de kunstwerken zijn niet compleet zonder de bezoekers van het museum!

 

Normaal gesproken mag je in musea geen foto’s nemen en moet je van de schilderijen afblijven. In Art in Island word je juist aangemoedigd om je camera mee te nemen. Het museum speelt daarmee in op een social media trend: de selfie. Het museum is gebouwd om aan te raken, een interactie plaats te laten vinden en de algemene speelsheid te stimuleren. In plaats van serieus te zijn in een museum en je netjes te gedragen, mag je je in dit museum van je dolle en dwaze kant laten zien en kun je dit vervolgens delen via social media.

 

————————————————————————————————

Bij Rock&Roll Thursday laten we je de meest rockend-gave panden en ideeën zien. Dit om allerlei creatieve (herbestemde) ideeën met je te delen.

 

#Resets and rocks your realestate