Sharing travelling

Reizen op je eigen manier
Reizen, het wordt steeds populairder en ook steeds gewoner. Je zou bijna kunnen stellen dat het gek is als je nooit in je leven zou gaan reizen.
Je ziet steeds meer ontwikkelingen op het gebied van reizen.  Men wil het op hun eigen, unieke manier doen. Ze willen niet meer alleen de toeristische routes bekijken, maar de tijd nemen om juist die bijzondere plekken waar veel locals komen te zien.

Uit deze behoefte zijn verschillende initiatieven zoals Cycleswap ontstaan; een leuke manier om goedkoop, veilig en handig fietsen te huren in Amsterdam.
Het bijzondere aan Cycleswap is dat je fietsen van lokale bewoners kan huren, waardoor je als toerist niet alleen goedkoop een fiets kan regelen, maar ook een leuk gesprek met locals aan kan gaan.
 

Yourope en Localeur
Ook in andere landen zie je initiatieven opkomen. Yourope, Localeur en Like A Local zijn hier goede voorbeelden van. Yourope en Localeur zijn social travel planners om jezelf buiten de begaande paden te bevinden op reis. Hier kunnen locals je helpen door de meest bijzondere plekken met je te delen. Localeur spreekt alleen over gebieden en plekken in Amerika. Bij Yourope worden er door locals van over de hele wereld plaatsen gedeeld.
Mensen verkiezen de mening van locals boven die van reisboekjes,  omdat de gebieden in de boekjes vaak overdreven aangeprezen worden.

Het heft in eigen hand
Dat het reisgemak steeds groter wordt is al jaren en jaren aan de gang, maar locals die met hun kennis dit reisgemak vergroten is relatief nieuw. De sharing economy hoort hier natuurlijk als trend bij. Hier hoort ook de ontwikkeling bij dat we nu graag zelf het hef in handen willen nemen en niet alles door bedrijven willen laten organiseren, een trend die in deze ontwikkeling terug te vinden is.

 

 
————————————————————————————————

Bij Trends&Apples koppelen wij macro trends aan het vakgebied. Er wordt elke eerste maandag van de maand een overkoepelende macro trend op de website geplaatst. Dit omdat wij onze kennis over (macro)trends graag met je willen delen.