Telefoon opladen in je broekzak

Nooit meer op zoek naar stopcontacten? Of net die keer dat je telefoon leeg is je oplader vergeten? Dankzij een nieuwe uitvinding door onderzoekers van de University of Southampton kun je nu gewoon je telefoon in je broekzak opladen!

 

De Power Pocket is een broekzak die elektriciteit opwekt waardoor je je telefoon op kunt laden op een schonere en gemakkelijkere manier. Vodafone is deze Power Pocket aan het testen op muziek festivals en ondertussen is deze manier van opladen ook al in slaapzakken mogelijk.

 

De elektriciteit wordt opgewekt door het temperatuurverschil van je lichaam en de buitenlucht. Met behulp van het Seebeck effect, kan het verschil in temperatuur omgezet worden in elektriciteit. Helaas gaat het opladen niet zo snel als thuis met een normale telefoonoplader; na zo’n 8 uur slaap is je telefoon weer opgeladen voor ongeveer 24 minuten bellen. Voor een festival is het wel heel handig, in 8 uur slaap kan hij weer 11 uur stand-by staan.

 

Orange, de concurrent van Vodafone, is ook al bezig met hetzelfde principe; ze hebben een laars bedacht met een zool waarmee je je telefoon kunt opladen. In de toekomst zal dit nog verder ontwikkelen en zal er zelfs thermo-elektrische materialen in kleding verwerkt worden.

 

————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.

Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design