Touwtje springen voor stroom

De PULSE van Uncharted Play ziet er uit als een gewoon springtouw, maar dat is het niet. Je kunt er gewoon touwtje mee springen, maar tegelijkertijd is het een oplader voor alles wat je aan een USB-poort kan hangen. PULSE maakt gebruik van de kinetische energie uit het springen en zorgt ervoor dat jij je apparaten weer kan opladen en mee kan nemen!

 

De problemen

Een leven zonder dagelijkse elektriciteit is nog steeds realiteit voor zo’n 1,2 miljard mensen wereldwijd (dat is bijna 1/5e van de bevolking!). Vooral in ontwikkelingslanden is dit probleem groot. Wanneer zij geen toegang hebben tot elektriciteit wordt er vaker gebruik gemaakt van vervuilende of gevaarlijke energiebronnen zoals petroleumlampen en diesel generatoren.

 

Daarnaast is natuurlijk bekend dat het overgrote deel van de wereld nog steeds te klampen heeft met het probleem van overgewicht; mensen eten structureel te veel en bewegen te weinig.

 

Touwtje springen voor een goed doel

The PULSE speelt in op deze problemen. Ze proberen mensen in beweging te krijgen en ze te inspireren tot een gezonde levensstijl. 15 minuten rustig touwtje springen kan een LED-lamp al 2 uur laten branden! Zo werk je dus tegelijkertijd aan die strakke billen en zorg je ervoor dat je smartphone er weer een paar uurtjes tegenaan kan! Om het nog een beetje mooier te maken: wanneer jij een PULSE aanschaft geeft het bedrijf er ook een aan een kind in een ontwikkelingsland, zodat deze kinderen iets leuks hebben om mee te spelen en op een veilige manier aan elektriciteit kunnen komen.

 

————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.  Ter inspiratie voor jou!