Tuinieren op asfalt

Garden Mania
Tuinieren, lunchen, cursussen volgen en kunst en cultuur bezichtigen tussen oude gebouwen en fabrieken? Het kan in de Garden Mania stadstuin.

 

Op een mooie, zonnige dag lekker wat aanmodderen in de stadstuin in Eindhoven; de community garden.
Deze prachtige stadstuin is in Strijp-S gevestigd. Dit is een oud-industrieel gebied waar veel geasfalteerd is. Bij Garden Mania hebben ze hier iets op gevonden; het creëren van mini ecosystemen in een zak of bak. Hierdoor groeien de planten geheel natuurlijke en duurzame manier.

 


Moestuinles
Er worden verschillende cursussen gegeven en activiteiten georganiseerd. Hier valt moestuinles ook onder. Als je thuis al bezig bent met een moestuin aanleggen en hier vragen over hebt kan je ook tijdens openingstijden bij een tuinbeheerder je vragen stellen. Zo krijg je vanzelf groene vingers!

 

Daarnaast is het moeilijk om met je vingers van de heerlijke lunches en, in de zomertijd, biologische maaltijden af te blijven. Biologisch fruit, vergeten groentes en eetbare bloemen staan onder andere op het menu.

Ook worden Kunst en natuur bij Garden Mania met elkaar verbonden. Kunstenaars en vormgevers uit binnen- en buitenland stallen regelmatig hun prachtige kunstwerken uit om te inspireren.

 


De oermens in onszelf
De trend duurzaamheid en biologisch en gezond eten komen volledig in dit concept naar boven. Maar ook dat men weer terug wil gaan naar de oermens in zichzelf. Steeds meer mensen beginnen hun eigen moestuintje (denk aan de Albert Heijn moestuinplantjes) en vinden het prettig om naast hun kantoorbaan ook buiten in de tuin lekker aan te modderen.

 

De tuin is drie dagen per week open en gratis betreedbaar. Bezoekers kunnen in de theetuin zelf hun kruidenthee bij elkaar snoeien, een lunch eten (op afspraak) of hun eigen boterhammen opeten al genietend van de tuin.

 


————————————————————————————————
Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.
Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design