Verslaafd aan je telefoon? NoPhone helpt je!

NoPhone Zero

’s Werelds minst technologische telefoon heeft een volgende update gekregen. Een stuk plastic, minimalistisch en in de vorm van een smartphone. Voor $5 koop je deze NoPhone Zero, welke totaal geen functies meer heeft. Zelfs het logo en de nep knoppen aan de zijkant zijn er vanaf.

 

Deze ‘telefoon’ is ontwikkeld om het gevoel van een smartphone in je hand of in je zak te houden na te bootsen zonder de afleidende functies die een echte telefoon tegenwoordig heeft. (WiFi, notificaties, tweets, een camera en de mogelijkheid om te bellen etc). Hiermee willen de makers mensen, die willen afkicken van hun smartphone verslaving, dwingen om zich te concerteren op de fysieke wereld om hen heen en niet continu met het gezicht in het scherm te zitten. Meer aandacht voor andere dingen.

“The NoPhone ZERO has no 3D touch screen, no 4K video camera and no metallic rose-gold exterior. With no fake buttons and no fake camera, the NoPhone ZERO is without a doubt the least advanced NoPhone ever created by mankind. Just like the original NoPhone, the NoPhone ZERO is designed to reduce smartphone addiction.”

 

Reactie van een gebruiker: “I can now eat food without taking photos of it. Thanks, NoPhone!”

 

Op Kickstarter is de NoPhone Zero binnen 48 uur gefinancierd. Er bestaat ook een NoTablet.

 

Trend

We leven tegenwoordig in een wereld waarin we non-stop prikkels krijgen van het internet, social media, apps en andere technologie om ons heen. Alles binnen een paar seconden met elkaar delen is wat we graag doen. We grijpen om de havenklap naar dat alleskunnertje in onze zak en verlaten het huis niet zonder. Er is nu een tegentrend gaande: een trend naar meer aandacht. We proberen af en toe los te komen van de technologie om ons weer te kunnen concentreren op echte, fysieke dingen om ons heen. De NoPhone (Zero) is hier een mooi voorbeeld van.

 

————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.

Ter inspiratie voor jou!

 

#First concept, then design