Weerbewuste stadskaart: Wat gaan we doen vandaag?

Concept

Camilla Hempleman, maakte een speciale kaart van haar stad Bath in Engeland: de BATH ‘C thermo colour map. Het is geen standaard ‘toeristmap’ welke we allemaal wel kennen. Deze kaart speelt in op het actuele weer, het laat zien welke dingen je op dat moment het beste in deze stad kan doen.

 

Als het regent of als het koud is krijgen de binnen activiteiten, zoals musea en restaurants, een blauw kleurtje. Is het erg warm? Dan veranderen de rivieren, meren en andere koele plekken op de kaart in een felle roze kleur. Zo kun je precies zien waar je het beste je dag door kan brengen in de stad!

 

Design

Voor de kaart is gebruik gemaakt van een speciale inkt en speciale stoffen die reageren op verschillende temperaturen. Ook wordt de inkt geactiveerd als de stof in aanraking komt met regen. Camilla heeft de gedetailleerde gebouwen op de kaart zelf met de hand geïllustreerd. Dit allemaal zit mooi verpakt in een oprolbare no-waste verpakking, welke waterproof is.

 

Trend

Dit concept is een mooi voorbeeld van het feit dat er in de kleinste, simpelste en meest vertrouwde dingen nieuwe vormen van technologie worden verwerkt om het leven een stukje makkelijker en efficiënter te maken: Technologisering.

 

————————————————————————————————

Wood&Apples vindt dat een gebouw draait om een goed concept; first concept, then design. Daarom willen we met First concept Friday de meest rockend-gave concepten uit allerlei branches uitlichten. In al deze concepten zitten trends en ontwikkelingen verstopt. Deze vissen wij er uit en laten we aan je zien, omdat trends en ontwikkelingen in elk gaaf concept terug te vinden zijn.  Ter inspiratie voor jou!