Why

Velen verklaarden hem voor gek. Wie komt er op het beklopte idee om een eigen bedrijf te starten midden in een economische crisis? Hij was niet te stoppen in zijn missie om de wereld te veranderen: op zoek naar de transparantie waar de vastgoedwereld behoefte aan heeft.
Koen is een mensenmens en van huis uit bouwkundig ingenieur. Hij heeft ervaring met projectmanagement, werkte voor een advies- en projectbureau en is gespecialiseerd in conceptontwikkeling en herontwikkeling van erfgoed. Met deze kwaliteiten op zak bedacht hij Wood&Apples tijdens een vakantie in Maleisië.
Van kinds af aan is Koen geïnteresseerd in oude gebouwen. Zijn ouders trokken hem van kerk naar kerk en dat is hem altijd bijgebleven. Koen heeft een passie ontwikkeld voor kerken, kloosters, pakhuizen, industriële gebouwen en oude kantoren. Hij heeft oog voor oude details en is creatief in het bedenken van nieuwe functies en verbindingen.
Koen is een ondernemer die meer ideeën in zijn hoofd heeft dan tijd. Met flink wat ondernemingslust in zijn mars startte hij in 2009 met Wood&Apples.

Nu, na 7 jaar hard werken, heeft Wood&Apples een aardig imago opgebouwd. Het team is uitgebreid met enthousiaste mensen die de filosofie van het bedrijf omarmen en uitdragen. Samen rocken zij de pan uit! Ondertussen blijft Koen steeds op zoek naar meer opdrachtgevers die spannende uitdagingen durven aan te gaan.

Koen is ervan overtuigd dat er meer aandacht moet worden besteed aan de menselijke kant van vastgoed, ofwel het gebruik van het gebouw. Een pand kan dan nog zo mooi opgeknapt zijn: zonder gebruikers is er geen sprake van resultaat. Dat lossen we op door te investeren in exploitatie.
Wood&Apples heeft zijn identiteit helemaal gevonden. De stempel staat: concepting & (re)development. Oud nieuw maken. Oud hout met verse appels. Dat is Wood&Apples.

Who

Wood&Apples ontwikkelt en realiseert vernieuwende concepten voor vastgoed en erfgoed. Zo blaast het op succesvolle wijze nieuw leven in leegstaand vastgoed.
Het team van Wood&Apples bestaat uit creatieve conceptontwikkelaars, bouwkundig ingenieurs, procesmanagers, designers en marketeers: een multidisciplinair team dat samenwerkt in een platte organisatie. Deze structuur wordt voornamelijk aangestuurd door de verantwoordelijke conceptor en de projectmanager.
De vernieuwende aanpak van Wood&Apples biedt regie en grip op projecten. Het conceptualiseren, organiseren, kwartiermaken en realiseren van een project is vakwerk dat een goede regie vergt.

What

Wood&Apples houdt zich bezig met locatie- en stadsontwikkeling. Wood&Apples ontwikkelt en realiseert vastgoedconcepten voor alles wat de mensen verlangen. De kracht zit in de nauwe samenwerking tussen conceptontwikkelaars, bouwkundig ingenieurs en stakeholders.
Revitalisatie van industrieel en emotioneel erfgoed is een van onze grootste hobby’s. Wij blazen oude gebouwen nieuw leven in en duurzaamheid en mensen staan daarbij voorop. Wij vinden namelijk dat gebouwen over mensen gaan.
Daarom verzorgen wij ook conceptontwikkeling, trendonderzoek, visie-ontwikkeling, programmering, ontwerp en procesmanagement en uiteraard placemaking. We ervaren plezier in het creëren en ontwikkelen van een merk. First concept, then design!

Ons Brandbook is te bekijken via: Brandbook Wood&Apples

How

Wood&Apples werkt volgens een van de principes van Socrates: focus je op het bouwen van het nieuwe en stop niet al je energie in het bestrijden van het oude.
Daarmee slaat hij de spijker op z’n kop. Met onze unieke groeiformule bouwen wij graag aan het nieuwe. Herontwikkeling van leegstaand vastgoed en erfgoed hoort daarbij.
Wood&Apples ontwikkelt in opdracht van gebruikers en vastgoedeigenaren. Onze groeiende organisatie staat garant voor kwaliteit, kennis, creativiteit en ondernemerschap. We zijn van mening dat onze aanpak leidt tot de mooiste en meest succesvolle resultaten.

WA_Icon_nieuwewereld_2 WA_Icon_ideeconcept_2 WA_Icon_firstconcept_2 WA_Icon_regisseren_2 WA_Icon_bouwen_2 WA_Icon_rock_2